Investment Manager

Over de functie

Als Investment Manager (“IM”) is er (volledig) vertrouwen bij het senior management dat de betreffende persoon in staat is een deal zelfstandig te sourcen en te managen. De IM is in staat om een deal van sourcing naar closing te brengen en daarbij due diligence processen en onderhandelingen zelfstandig te leiden. Als je in staat bent een deal naar je toe te trekken door sterke overtuigingskracht en onderhandelingstechnieken dan heeft dit in deze functie een cruciaal onderscheidende waarden. Tevens heb je over tijd een scherpe investeringsvisie ontwikkeld.

Naast het realiseren van deals is de kracht om managementteams in beweging te zetten (steeds meer) cruciaal. Jij dient er, samen met de betrokken partner of director, voor te zorgen dat de teams zich in de juiste richting bewegen. In het begeleiden van managementteams ben je bij deze functie volledig in staat om transities binnen participaties vorm te geven en op een passende manier te begeleiden. De IM werkt nauw met de directieleden van de participaties samen. Hiernaast ben/wordt je als IM een mentor voor de analysts en associates.

Wil je deel uitmaken van een investeerder die zich onderscheidt door dingen net iets slimmer en leuker aan te pakken? Dan ben je bij Lexar aan het juiste adres. Wij combineren een mensgerichte aanpak met slimme interne processen, gesteund door automatisering en standaardisatie.

Wij investeren in bedrijven die hun bestaansrecht ontlenen aan innovatie en digitalisering op het gebied van software en IT-services in het segment van EUR 0 – 5m EBITDA. Hierbij hebben wij de focus om bij te dragen aan positieve veranderingen in onze manier van leven, werken en besluitvorming door de digitale transformatie.

Geschikte kandidaten voldoen aan de volgende criteria:

  • MSc met goede studieresultaten. Wij staan open voor zowel financiële als technische studies;
  • 4-8 jaar werkervaring in private equity/venture capital, strategy consulting, of M&A is een pré;
  • Je bent ambitieus, kunt slecht tegen je verlies, en je wil je verder ontwikkelen, met sterke commerciële en analytische vaardigheden;
  • Je kunt effectief in een team werken;
  • Je hebt een aantoonbare passie voor het investeren en technologie;
  • Je hebt een proactieve en ondernemende houding;
  • Bovenal, breng je een goede dosis humor en energie mee.

Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van ons team? Dan maken we graag kennis met je! Stuur jouw CV en korte motivatie naar info@lexarpartners.nl. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, nemen wij contact met je op. Voor meer informatie over de positie kun je contact opnemen met ons via +31 (0)85 8000 233, wij helpen je graag verder.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.